Най-често задавани въпроси

В: Какво е барбекю Weber?

О: Weber е марка, която произвежда гама от висококачествени барбекюта на газ, дървени въглища, ток или дървени пелети. Барбекютата Weber са известни със своята издръжливост, иновативни характеристики и отлична производителност при готвене.

 

В: Какви са различните видове барбекюта Weber?

О: Weber произвежда няколко вида барбекюта, включително газови, на дървени въглища, на пелети и електрически грилове. Газовите модели се захранват с пропан-бутан, докато моделите на дървени въглища използват традиционни дървени въглища или дървени брикети. Електрическите модели използват електрически нагревател за готвене на храната и са идеални за употреба в града – на балкона или терасата.

 

В: Каква е разликата между барбекю Weber на газ и въглища?

О: Газовите барбекюта обикновено са по-лесни за използване и се нагряват по-бързо от моделите на дървени въглища. Те също така предлагат повече контрол на температурата и изискват по-малко почистване. Барбекютата на дървени въглища, от друга страна, са известни със своя опушен вкус и гъвкавост. Те също могат да достигнат по-високи температури от газовите модели, което е важно за някои видове готвене.

 

В: Какви са предимствата на барбекю Weber?

О: Барбекютата Weber са известни със своята висококачествена конструкция, здрави материали, отлична производителност и иновативни характеристики. Те предлагат дългогодишна гаранция и отлична поддръжка на клиентите си. Освен това Weber произвежда богат набор от аксесоари за барбекю, за да постигнете високи резултати в гриловането.

 

В: Какви методи на готвене мога да използвам на барбекю Weber?

О: Барбекютата Weber са универсални уреди за готвене, които могат да се използват за различни методи на готвене:

 • Гриловане/директно готвене: Това е най-често срещаният метод за готвене на барбекю Weber, при който храната се готви на директна топлина за кратък период от време, но на затворен капак. Гриловането е перфектно за приготвянето на пържоли, бургери, хот-дог и зеленчуци.
 • Опушване: Този метод включва готвене на ниска, индиректна топлина за продължителен период от време на затворен капак, като се използва дим от дървен чипс или дървени парчета за добавяне на вкус. Опушването е идеално за големи разфасовки месо, като гърди, ребра или цяло пиле и се прави най-добре на барбекю Weber на дървени въглища.
 • Индиректно готвене: При този метод храната се поставя в центъра на скарата за готвене със затворен капак, агорещите брикети са в двата края на скарата за въглища. Използва се индиректна топлина за равномерно приготвяне на храната. Печенето е чудесно за по-големи парчета месо, цяло пиле, сладкиш или хляб.
 • Печене: Този метод включва използването на грил плоча или камък за пица върху барбекю Weber за приготвяне на хляб, пица или други печива.
 • Запечатване: Този метод включва готвене на храната на висока температура за кратък период от време, за да се създаде хрупкава каричка и да се запечата сочността на месото. Печенето е чудесно за пържоли, котлети, големи стекове и морски дарове.
 • Задушаване: Храната се готви в тенджера или тиган с течност, на слаб огън, за дълъг период от време. Задушаването е чудесно за по-твърди парчета месо, които изискват бавно готвене, за да станат крехки.
 • Пържене с разбъркване: Приготвянето на храната е в тиган уок на висока температура за кратък период от време. Подходящо е за зеленчуци и тънко нарязани месни филета.

 

В: Как да почистя и поддържам моето барбекю Weber?

О: Редовното почистване и поддръжка е важно за поддържането на Вашето барбекю Weber в добро състояние. За газовите модели това може да включва редовно почистване на скарата и горелките, както и проверка за течове. Моделите с дървени въглища може да изискват почистване на пепелта и остатъците след всяка употреба. Консултирайте се с ръководството на собственика си за конкретни инструкции за почистване и поддръжка.

 

В: Какво представляват курсовете за барбекю Weber?

O: Weber обучава и сертифицира Grill Master за всяка държава. Той е подготвен да обучава и да води курсове за готвене на барбекю за групи, които искат да подобрят уменията си за гриловане и да научат нови техники. Ето някои от нещата, които можете да научите в курса на Weber Grill Academy:

 • Основи на печенето на барбекю Weber: Курсовете обикновено започват с основите на готвенето на барбекю, включително как да го запалите, как да контролирате топлината и как да определите кога храната е приготвена до подходящата температура.
 • Техники за печене на барбекю: Курсовете обхващат редица техники за печене на скара, включително директно и индиректно готвене на скара, опушване, печене, запечатване и др. Участниците ще се научат как да използват различни видове гориво, като дървени въглища или газ, и как да включат дървен чипс и други аромати, за да добавят повече вкус към ястията си.
 • Рецепти и планиране на менюто: Курсовете включват разнообразие от рецепти и съвети за планиране на менюто, за да помогнат на участниците да създадат вкусни ястия у дома. От предястия до десерти, има рецепти за всеки вкус и ниво на умения.
 • Практически опит: Участниците получават практически опит в печенето и опушването на различни храни, от пържоли и пиле до зеленчуци и десерти. Те ще се научат как да използват различни инструменти и аксесоари, като шишове, кошници за грил и приставки за барбекю, за да създават набор от различни ястия.
 • Съвети и трикове за печене на скара: Grill Master шефът споделя ценни съвети и трикове за готвене на барбекю, включително как да избягвате често срещани грешки, как да приготвяте и съхранявате храна безопасно и как да почиствате и поддържате Вашето Weber барбекю.
 • Съчетаване на храна и вино: Някои курсове обхващат и основите на съчетаването на храна и вино, като помагат на участниците да изберат правилното вино, което да допълни техните творения на барбекю.

 

Като цяло курсът Weber Grill Academy е чудесен начин да подобрите уменията си за готвене на барбекю и да научите нови техники за приготвяне на вкусни ястия на Вашето барбекю Weber. Независимо дали сте начинаещ или опитен грил майстор, винаги има какво ново да научите. Курсът е чудесен тийм билдинг за различни отдели на големи компании и за служителите на по-малки фирми. Хубавата храна и хапването на чист въздух винаги са добра предпоставка за приятно прекарване на времето.

 

В: Как мога да подобря изживяването си при печене на скара с моето барбекю Weber?

О: Има много начини да подобрите изживяването си при печене с барбекю Weber, включително използване на различни техники за готвене, експериментиране с различни видове дървен чипс или дървени въглища и използване на набор от аксесоари и добавки. Можете също да изпробвате нови рецепти и вкусове, за да изненадате приятно своите гости.

 

В: Как да избера правилния размер барбекю Weber за моите нужди?

О: Weber предлага барбекюта в различни размери, от малки преносими модели до големи газови барбекюта с няколко горелки. Помислете за колко хора ще готвите, с какво място разполагате и какъв е бюджетът Ви, когато избирате правилния размер.

 

В: Кои са ключовите характеристики в едно барбекю Weber?

О: Някои важни характеристики, които трябва да търсите в грил Weber, включват висококачествена конструкция и материали, достатъчно пространство за готвене, прецизен контрол на температурата и лесни за използване системи за запалване, готвене и почистване.

 

В: Мога ли да използвам грил Weber за опушване на месо и друга храна?

О: Да, гриловете Weber са много подходящи за опушване на храна, особено моделите на дървени въглища, опушвачът Smokey Mountain и барбекюто на пелети SmokeFire. С добавяне на кутия за опушване или използване на индиректна топлина за готвене можете да постигнете вкусен опушен вкус на месото, рибата или зеленчуците.

 

В: Колко време обикновено издържат грилове Weber?

О: Барбекютата на Weber са известни със своята издръжливост. Ползват се много години при правилна грижа и поддръжка. Някои модели се предлагат с 12-годишна гаранция.

 

В: Лесни ли са за почистване на барбекютата Weber?

О: Да, барбекютата на Weber обикновено се почистват лесно с прости инструменти и почистващи препарати. Някои модели се предлагат с подвижни контейнери и специални отделения за лесно почистване. Редовното почистване и поддръжка гарантира, че барбекюто ще издържи по-дълго и ще работи по най-добрия начин.

 

В: Мога ли да използвам своя грил Weber за печене на хляб и сладкиши или цяло парче месо?

О: Да, барбекютата Weber могат да се използват за печене на различни видове храна с помощта на аксесоари като камък за пица, чугунени плочи за печене или различни кошници за зеленчуци. Контролът на температурата и равномерното нагряване на грил Weber го правят идеален инструмент за редица методи на готвене.

 

В: Мога ли да опушвам храна на барбекю Weber?

О: Да, можете да oпушвате храна на барбекю Weber. Weber произвежда богата гама от барбекюта, включително модели на газ и дървени въглища, които са много подходящи за опушване на храна.

 

В: Кой е най-добрият тип барбекю Weber за опушване на храна?

О: Най-добрият тип барбекю Weber за опушване на храна обикновено е барбекю на дървени въглища. Възможността за контролиране на температурата и въздушния поток в барбекюто на дървени въглища го прави идеално за бавно готвене/опушване, което е ключът към постигането на перфектните резултати, които идват с опушването.

 

В: Какъв вид дърво трябва да използвам за опушване на барбекю Weber?

О: Можете да използвате различни видове дървен чипс или дървени парчета, за да добавите вкус, когато опушвате храна на барбекю Weber. Популярните опции включват хикория, ябълка, мескит и дъб. Експериментирайте с различни видове дървесина, за да намерите вкуса, който предпочитате.

 

В: Как да настроя моето барбекю Weber за опушване?

О: За да настроите барбекю Weber за опушване, трябва да подготвите барбекюто за индиректно готвене, като поставите дървените въглища от едната страна на скарата за въглища и оставите другата страна празна. Това позволява да контролирате топлината и дима чрез регулиране на въздушния поток с помощта на вентилационните отвори на скарата. Можете също да използвате съд с вода, за да поддържате постоянна температура и влажност.

 

В: Колко време отнема опушването на храна на барбекю Weber?

О: Продължителността на времето, необходимо за опушване на храна на барбекю Weber ще зависи от вида и количеството храна, която пушите. Обикновено опушването на храната отнема няколко часа и е важно да поддържате постоянна температура и ниво на дим през целия процес на готвене.

 

В: Какви аксесоари са необходими за опушване на храна на барбекю Weber?

О: За да постигнете най-добри резултати, когато опушвате храна на барбекю Weber, трябва да използвате висококачествен дървен чипс или дървени парчета, да поддържате постоянна температура и въздушен поток и да избягвате да повдигате капака твърде често. Използвайте термометър за месо, за да сте сигурни, че храната е приготвена до правилната температура.

 

В: Кои са някои храни, които са подходящи за опушване на барбекю Weber?

О: Някои популярни храни за опушване на барбекю Weber включват телешки гърди, свинска плешка, ребра, пиле, риба и зеленчуци. Експериментирайте с различни продукти, за да намерите любимите си вкусови комбинации.